Време разделно

В последната седмица изкристализираха събития, които оголиха до краен предел връзките и симбиозите между политици, магистрати и организирана престъпност, в добавка със засилените действия на всякаква руска агентура.

Всичко започна за публиката с един леко необясним “атентат”. По маршрута на главния прокуророр Гешев избухна някакъв взрив, който отначало беше представен като опит за убийство, а самият Гешев побърза да се спаси в Турция и после в САЩ. Последва искане за оставката му от страна на ГЕРБ, което отприщи и водопад от катарзиси и обвинения и контра-обвинения, а самата Прокуратура се разцепи на лагери. Гешев обвини Бойко Борисов в предателство и възобнови прекратеното само преди дни разследване по фамозния казус “Барселона гейт”. В Южна Африка, само дни след посещение на Румен Радев там, беше убит криминалната фигура Красимир Каменов – Къро, наследник на ВИС-2 и известен с именития си съдружник Христофорос Аманатидис – Таки. Самият Румен Радев влезе остро в политическите битки, когато стана ясно, че бъдеща коалиция между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ има за цел освен смяната на Иван Гешев и смяна на шефовете на служби (ДАНС, ДАР и ВР), назначени от назначеното от него правителство. Той в прав текст поиска мандатът за кабинет да не се изпълнява и той да остане едноличен господар на правителството, което да продължи да изпълнява руския дневен ред за България. За руснаците е важно България да не разгърне изцяло своя промишлен потенциал в подкрепа на Украйна (а той е значителен и разположен точно до фронта на практика) и са готови да предизвикат гражданска война, за да не допуснат правителство, което да се отклони от тази тяхна идея. Затова и са активирали цялата си агентура – като се почне от ‘резидента и се свърши с престъпния свят, в изпълнение на тази поръчка. Радев ясно се обозначи като руски актив и е време да си ходи.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов, както и магистратура по Национална сигурност и отбрана от Военна Академия Георги Стойков Раковски. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in Некои съображения and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.