Полша

Да отбележим, че започвам нещо ново като етап в живота ми, в Полша. Причините да се изместя са комплексни и вероятно не всички ще се сбъднат тук в Краков, но наблюденията ми за България са, че нещата вървят надолу от доста време насам. Трендът за управление е низходящ, независимо от сменящите се играчи, и целите пред страната са краткосрочни, без визия за развитие. Всичко това ще има тежки последици в бъдеще, което прави оставането в България не особено мъдър ход с оглед на бъдещето. Може да се спори, дали не е било по-добре да направя тази стъпка по-рано – вероятно да, но до 2007-ма пред страната имаше ясна цел и тренд за развитие. Аз забелязах спадовете и дефицитите като устойчива тенденция някъде след избора на Румен Радев за ‘резидент – това маркира и поврата в посока обратна на цивилизацията. Този тренд на пропадане все още може да се обърне, ако Русия бъде победена и спре да се намесва в България, както и ако страната бъде изчистена (не физически, а просто да бъдат изолирани от взимане на решения) от няколко поколения негодни за демократично и модерно западно мислене отломки от социализма и мутренските времена. Звучи твърде оптимистично, нали?

Накратко – тук в скоро време ще пиша повече за Полша и полски работи от гледна точка на българин, което може и да ви е интересно.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов, както и магистратура по Национална сигурност и отбрана от Военна Академия Георги Стойков Раковски. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in Некои съображения and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.