Един съдебен фарс

Това, което направи днес Плевнелиев, а именно – да блокира избора на Венета Марковска, като не и позволи да положи клетва като конституционен съдия, беше последния възможен ход. Това показа, че президентът няма да е само протоколна фигура, а и ще използва всички лостове за влияние, които има. В този случай – напълно оправдано. Венета Марковска е част и ярък представител на едно поколение “юристи”, които са се превърнали в клика на “белите покривки”, цитирам омбудсмана г-н Константин Пенчев. Пак той беше казал, че магистратът е такъв дори и под душа, което явно не важи за Марковска – тя счита, че може да поддържа нехигиенични отношения с престъпни елементи, да служи като изтривалка и “удобния във ВАС” съдия и дори да направи напук на всички. Много е важно сега да се инициира проверка в парламента срещу тези, които са я избрали – интересно е защо например Фидосова е гласувала за нея? Дали няма връзка с факта, че Фидосова прави много от срещите си по политически-бизнес въпроси в Сърбия, както и какви са връзките и с сръбската организирана престъпност? Публична тайна е, че ВАС и определени съдии там се използват за блокиране на актове на изпълнителната власт, срещу съответната сума. Според зли езици, на БТК им е струвало около 500 хиляди евро да си напазаруват решение на ВАС, което отменя разпореждане на КРС за споделен достъп до инфраструктурата за широколентов интернет.

Фидосова е бъдещата Марковска – нагла, ниско образована и с огромни претенции и ламтеж за власт. Остана ли съмнение какъв юрист е Марковска, след като се оказа, че цитата и на латински не е никакъв латински, а за затвърди колко висок морал има, донесе свидетелство за съдимост!?! Този текст на Михаил Екимджиев показва по блестящ начин докъде е стигнала деградацията на голяма част от магистратите в България, които възприемат прокуратурата и МВР като свой инструмент за поръчки, а различните постове в съдебната система само като начин за лично облагодетелстване. Когато нямат съвест и срам, и последната пречка пред моралния им разпад е паднала и има нужда от намеса – дори от страна на президента. Да се надяваме, че това е само началото в разриването на тази кочина, наречена независима съдебна власт.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов, както и магистратура по Национална сигурност и отбрана от Военна Академия Георги Стойков Раковски. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in Некои съображения and tagged , , , , . Bookmark the permalink.