Падението на една телевизия

бТВ оскотяха тотално. Това е единственият извод, след като от телевизията на Гергов първо се опитваха да изнудват Булсатком за повече пари и ги заплашваха да спрат сигнала си. От Булсатком ги изпревариха и спряха сигнала им преди новините, в които бТВ се опитват да скалъпят някакво недъгаво обяснение. Последва вой и обвинения в цензура, което е абсурдно – бТВ е най-самоцензуриращата се телевизия в България. Платени репортажи и прикриване на неудобни за Гергов (и господарите му) теми са ежедневие в тази “телевизия”, от която в историята на непрофесионалното отразяване и изкривяване на теми ще останат имена като Миролюба Бенатова и Диана Найденова. “Телевизията”, която се опита да се пльосне по шкембе едновременно пред Първанов и Борисов в името на обикновена алчност, получи оценка от хората, които се опитва да манипулира като свои зрители. Изплашени от негативната реакция и от катастрофалния спад на рейтинга си, от бТВ побързаха да замажат положението и да заявят, че пускат сигнала за “верните си зрители” по време на празниците и дните между Коледа и Нова Година. От конкурентите им от НОВА ТВ и Канал 1 едва ли са можели да мечтаят за подобно зрелищно самоубийство на рекламния октопод, но хората на Гергов просто се уплашиха и осъзнаха, че са отишли твърде далеч.

Всъщност действията на бТВ ще останат в историята и като неудачен ПР и плоски опити за манипулация на аудитория, която превъзхожда по интелигентност повечето им прехвалени “журналисти” и водещи на предавания. Това, което зрителите очакват от кабелните оператори сега, е да сложат всички канали на бТВ в отделен пакет, който да се плаща отделно и по този начин да се види кой ще пожелае да пилее парите си за нещо, което по всички медийни стандарти е пълен боклук.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов, както и магистратура по Национална сигурност и отбрана от Военна Академия Георги Стойков Раковски. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in ПЕЧАТни грешки and tagged , , , . Bookmark the permalink.