След Хизбулла, дойде редът на Хамас

Явно българското правителство е решило да докаже цитата на Тери Пратчет – избирай си по-голям враг, по-лесно се улучва. Досега имаме, поне на думи, двама достатъчно големи врагове – Хизбулла и Хамас, след като днес четиримата палестинци са били изгонени от страната.

Правителството влезе в класическа клопка, след като незнаен чиновник в Кайро е издал визи на четирима членове на Хамас, която в ЕС е обявена за терористична. След този първи пропуск, всички арабски медии и телевизии започват да бият тъпана, че всъщност тези хора идват в България на официално посещение. Подтекста е ясен – тук България е част от ЕС, т.е. Хамас идва официално в ЕС, аллах-у-акбар, крещят заглавията в Близкия Изток. После се оказва, че са поканени от друг палестинец, “хартисал” в България още от времето на социализма и дори получил гражданство. Ръководения от него Институт за близкоизточни изследвания (организация с неясно финансиране и цели в България) явно влезе в ролята на ПР-агенция и уреди на четиримата (трима депутати и един журналист) обилни интервюта в жадните да снимат жив терорист и джихадист български медии, с което частната визита на хамасците излезе от релси и постави правителството пред свършен факт – то трябваше да реагира и реагира правилно – четиримата са били натоварени на самолет и експулсирани. Така частната визита беше прекратена на държавно ниво и Хамас получиха каквото искат – сега ще прегракнат от крясъци и вой как България не подкрепя справедливата палестинска кауза и се е превърнала в подлога на израелците и ционистите. Всъщност, нашето правителство направи една от малкото си достойни постъпки и ако арабите в България не се държат подобаващо, може да ги върне там, откъдето са дошли. На първо място е време да бъде лишен от гражданство палестинеца, който покани терористи от Хамас в България. Време е тези хора да получат първия си урок от Европа.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов, както и магистратура по Национална сигурност и отбрана от Военна Академия Георги Стойков Раковски. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in Некои съображения and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.