Правителството на кръга “Капитал”

Е, това е отлично попадение. Капитал ме разсмя и показа класа:

Ето и списъка на хората, които според мен (а и не само според мен), трябва да попаднат в затвора, което би ги спасило от съдбата на Златомир Иванов или дори по-лошо:

Министър-председател – Цветан Василев, защото има богат опит в управлението на държавните дела и финанси.

Министър на вътрешните работи – Цветан Цветанов, защото няма алтернатива, а ние имаме чувство за хумор.

Министър на външните работи – Румяна Желева, защото е твърде добре позната в Брюксел.

Министър на финансите – Кольо Парамов, защото е финансист “под прикритие”.

Министър за управление на еврофондовете – инж. Димитър Димитров-Митьо Пайнера, защото има опит в усвояването на евросредства.

Министър на икономиката и туризма – Николай Банев, защото знае как прави от нещо нищо.

Министър на енергетиката – Стефан Гамизов, защото е като в. “Уикенд” за енергетиката – ужким всичко му е ясно, но вярна е само 20% от информацията и никога не знаеш коя точно.

Министър на здравеопазването – д-р Ангел Енчев, защото всички пациенти му благодарят накрая.

Министър на земеделието – Николета Лозанова, защото лозарството е традиционен поминък по нашите земи от хилядолетия.

Министър на регионалното развитие и благоустройството – Васил Божков, защото знае как да строи магистрали, без да плаща на подизпълнителите.

Министър на културата – проф. Юлиан Вучков. Няма нужда от обяснения. Ако все пак го искате, ще бъде тричасов монолог.

Министър на спорта – Валери Божинов, защото е най-добър футболист сред манекените и най-добър манекен сред футболистите.

Министър на околната среда – Цеко Минев, защото знае какво иска да си направи с нашите планини.

Министър без портфейл – Андрей Слабаков, защото може да е едновременно навсякъде.

Директор на ДАНС – Яне Янев, защото е “господарят на тайните”.

Директор на пресцентъра на МС – Николай Бареков, защото най-добре обслужва хората от властта.

Към Министерския съвет се създава Обществен комитет на Олигарсите (ОКО), съставен от хора, които знаят “как трябва се случват нещата”.

Подбора, както и обосновката е на в-к Капитал.

Те могат да допълнят списъка на героите на прехода, които намериха… каквото търсиха – например Илия Павлов, Емил Кюлев, Георги и Васил Илиеви, както и още знайни и незнайни престъпни имена. В списъка на Капитал липсват мафиоти като ТИМ, както и “техния” кмет – Киро Йорданов – Корумпето.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов, както и магистратура по Национална сигурност и отбрана от Военна Академия Георги Стойков Раковски. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in ПЕЧАТни грешки and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.