Нов папа и ново правителство

Все още конклавът в Сикстинската капела не е избрал новия папа, но президента Плевнелиев се справи доста добре с избора на нов кабинет. Това е скромното ми мнение, като гледам лицата на новите министри (някои познавам лично, макар и бегло). В този ред на мисли, може да не се притесняваме, че изборите на 12 май може и да не успеят да излъчат стабилно мнозинство, което да състави правителство. Това правителство може да е по-успешно от всяко друго от 2001г. насам, а вероятно и от 1989г. насам. Има ясни отговорности, назначено е от човек с визия (който е заложил авторитета си зад него) и не е заложник на неясни коалиционни или вътрешно-партийни договорки. Фактът, че ДПС и БСП приеха кабинета Райков с ръмжене, за мене е изцяло положителен факт. Ако ръмженето им премине в джафкане, ще е сигурен признак, че правителството работи отлично.

Главната цел остава непроменена – в най-скоро време да се проведат избори за Велико Народно Събрание, което да гласува нова Конституция, в която между другото, да бъдат записани и повече правомощия за президента – все пак това е човекът, който мажоритарно събира най-много гласове в държавата.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in Некои съображения and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.