Правосъдието става все по-пародийно

Днес, след неколкомесечно чудене как точно да постъпят, умниците от Прокуратурата са решили да повдигнат обвинение срещу човека, извършил покушение срещу Доган. Няма да коментирам логическото малоумие на подобно решение, велемощните юристи в прокуратурата сами се сещат за това и вероятно им е малко неудобно, че заради политически труп като Доган са длъжни да правят глупости.

Също днес, съдът в Благоевград е определил мярка парична гаранция 5000 лева за полицая, който при изпълнение на служебните си задължения се опита да задържи, простреля и уби крадец на жица от жп-линията Септември-Добринище. Аз нещо не схващам – да не би крадеца да е бил прав в своето деяние, а работата на полицая може е би е да му съдейства? Някой дебил в т.нар. съдебна система дава ли си сметка по какъв начин действат на полицаите подобни мерки?

Днес същата тази Прокуратура се е саморазмърдала и самозадействала, в резултат на което е иззела от МВР мобилно средство за слухтене, тип микробус. Можете да сте сигурни, че тази проверка ще отиде “под килима” малко след 12 май, а замесените в подслушване  длъжностни лица от служба ДОТИ вероятно ще бъдат наказани с “мъмрене без отразяване в досието”. Полицаят от РПУ-Разлог остава под заплаха от затвор и отмъщение на оскотелите съселяни на убития крадец, за които кражбата е напълно в реда на нещата.

Това са само някои щрихи от трудните делници на правосъдието в България.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов, както и магистратура по Национална сигурност и отбрана от Военна Академия Георги Стойков Раковски. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in Некои съображения and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.