Вой на гладни вълци

Българската фотоволтаична асоциация нададе кански вой. Поискала е от президента, който няма никакви правомощия за това, да спре незаконното (според тях) изключване на фотоволтаици от мрежата на ЕРП-тата, което е започнало днес. Тази асоциация, водена от безмерната алчност и никакъв реален поглед върху нещата, се държи като ресторантски оркестър на борда на потъващ кораб – не е важно, че утре Титаник ще е на дъното, по-важно е дали кръчмата, в която свирят фалшиво, ще отвори врати, ако ще и на 4000 метра под водата. Тази асоциация явно се очерта като сборище на съмнителни типове и криминални капитали, които в някакъв момент подкупиха нужните чиновници за две неща – преференциална фиксирана цена за години напред и приоритетно включване на мощности. От този момент хора като Таки, Къро и Златко Баретата станаха дребни играчи – бизнеса със “зелено” стана по-печеливш от този с “бело”. Сега държавата и нейните ЕСО и НЕК са поставени в ролята да изпълняват исканията на едно кресливо малцинство, което не съзнава, че и за тях е дошъл “кипърският вариант”.

Миньорите също заплашиха със “синдикални мерки” ако ТЕЦ-овете спрат, а като се има предвид, че те са последните пролетарии, то и двата щатни синдиката в България ще се втурнат да ги бранят. От АЕЦ Козлодуй също протестираха и заявиха, че не е рентабилно реакторите да не въртят на пълна мощност, а за капак и язовирите преливат. Очертава се горещо лято – с жежко слънце, ТЕЦ-ове на макс, безводие и нови избори на есен. Аз се оглеждам за автоматично оръжие с повече пълнители и ще започна подборен отстрел на инвеститори.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов, както и магистратура по Национална сигурност и отбрана от Военна Академия Георги Стойков Раковски. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in ПЕЧАТни грешки and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.