Кукловодът

бТВ за пореден път се забърка в изключително скотски сценарий, с което показа и слугинското си лице. В клип, пуснат в “Господари на ефира”, се чува как в слушалката на водещия Димитър Цонев се дават указания за разговора с гостуващия прокурор. Начинът по който това става, не оставя съмнение, че това е ежедневие в тази телевизия с претенции за лидерна журналистика – и нагласените “разследвания”, за които е получено разрешение “от горе”, и интервюта по сценарий с отрепетирани предварително въпроси. Отговорът на ПР-отдела на бТВ отново е странен, леко отнесен и с нефокусирано заплашителен тон – имам чувството, че тези хора не са чували за кризисен ПР, както и че няма да си признаят и най-голямата свинщина, която са сътворили. Не по-малко дебилен е и отговора на Уляна(какво име само!?!?) Пръмова – тези въпроси не били важни за зрителите, затова не трябвало да се задават в ценното ефирно време. За да допълним пейзажа – Пръмова е етърва на Кунева.

бТВ почистиха на 20 април част от миналогодишната си кочина, и веднага побързаха да направят нова – този път с blizooo. Телевизията практикува изключително непочтени методи в отношенията си с кабелните оператори, които могат да се определят като рекет и изнудване. От бТВ правят пакет от всичките си канали (някои изключително негледаеми) и определят цена за тях, която съставлява често 10% от таксата на даден потребител към кабеларката. По този начин, искайки за себе си лъвския дял, от бТВ не оставят много ресурс на кабелните оператори за покупка на наистина качествено съдържание – филми, спорт и музика. За да подсили изнудването към blizooo, след като прекратиха войната с Булсатком, телевизията спира сигнала на канала си, по който ще излъчи финалите на Шампионската лига. Само и само да накара оператора да се чуди откъде да намери начин да задоволи желанията на зрителите си и вероятно да клекне пред исканията им. Би трябвало Комисията за защита на потребителите да се самосезира.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Работил съм като репортер във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in ПЕЧАТни грешки and tagged , , , , . Bookmark the permalink.