Morning glory

Не мога да си спестя коментара за водещата по бТВ Ана Цолова, която почти провали интервюто днес с Иван Костов – главно с глупавия си навик да прекъсва събеседниците си и да прави неуместни “кухненски” вметки в изказванията им.

Иначе, тази новина в Труд показва, че в България има хора, които не само живеят без документи, но и техните деца, а и вероятно внуци, също са без документи. Истината изисква да добавим, че когато се сдобият с лични карти, тези хора често стават и собственици на огромни фирми с дългове и кредити, както и продават правото си на глас за суми от 20 до 50 лева. Може би наистина не им трябват документи.

В България има 45 мултимилионери и 598 милионери, които държат парите си в банки – общо 46 милиарда лева. Много интересни данни.

24 часа публикува интервю със зам-кмета на София Тодор Чобанов с доста интересни идеи за бъдещето на София. Ако говорим за археология, подобни статии и снимки доста нахъсват иманярите, които са унищожили не един исторически обект в България.

Много бързо лъсна истината за митичните американци, проявили интерес към АЕЦ “Белене” – със същия успех Богомил Манчев можеше да се назове арабски шейх, китайски милиардер и африкански император. Парите и интереса зад това неизменно са руски.

Изключително интересни материали за Гърция има в българската секция на Дойче Веле. Изумително е една страна как може при сравнително неизменни външни условия (или не по-неблагоприятни отколкото за другите в ЕС) успява да практически да фалира, докато се къпе в пари. И това за по-малко от десет години. Ще има материал за доста книги – икономика, политика и народо-психология. Гърците са твърдо убедени, че има световен заговор срещу тях и са още по-уверени, че със стачки, протести, палежи и заплахи за война ще накарат някой (Германия? ЕС? МВФ?) да им даде още пари, които да налеят в бездънната яма, наречена “социални придобивки”. За гърците въпросът е и някак опрял до национална чест и балкански престиж – не могат да допуснат да стигнат до стандарта на българите, които години наред са били техни домашни слугини и берачи на портокали и маслини. С тези темпове обаче, през 2020г. може да са на нивото на Албания, а ако албаниците засилят икономическия си ръст, може и да са под техния стандарт. Просто факти.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов, както и магистратура по Национална сигурност и отбрана от Военна Академия Георги Стойков Раковски. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in ПЕЧАТни грешки and tagged , , . Bookmark the permalink.