Бенатова, едно такси от bTV до NOVA и после до жълтите…павета

Много глупости и жлъч се изписаха по повод факта, че Миролюба Бенатова е сменила микрофона с волан. С други думи – станала е от журналист таксиметров шофьор. Често съм бил критичен към работата и, но в случая мога да кажа – шапки долу. Да бъдеш изгонен от телевизията на Домусчиев-Пеевски е далеч по-достойно, отколкото да останеш там. За каквато и да е сума.

От друга страна, карането на такси е занимание, което е обречено на изчезване с идването на автономните коли, така както преди повече от сто години двигателя с вътрешно горене направи кочияшите излишни, преди те самите да го разберат. В България това ще се случи след не по-малко от 10-15 години, което означава, че може би в залеза си, тази професия е малко по-интересна. Особено за човек като мен, който обича зад волана да се озовава на необичайни места в необичайно време.

От висотата на сегашния си житейски опит усещам, че Бенатова ще има повече успех в новото си поприще, отколкото бившите и работодатели в обслужването на властта. Все пак, предстои да видим.

Бенатова, ако имаш нужда от ортак във въртенето на геврека, потърси ме. Може и аз да се нуждая от смяна. Поне за известно време.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов, както и магистратура по Национална сигурност и отбрана от Военна Академия Георги Стойков Раковски. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in Некои съображения. Bookmark the permalink.