Роми направиха нещо си

След психозата, при която цялата циганска махала в Сливен прибра децата си от училище, за всички става ясно, че България се намира в състояние на информационна война. В тази война, неясни за сега за широката общественост субекти успяха да накарат цяла една общност да направи нещо, което от гледна точка на рационалното мислене е напълно необяснимо.

Следващата атака почти сигурно ще е да се насочат една обществена група срещу друга и да се разпали конфликт на етническа основа. С постинг в някоя от многобройните фейсбук групи на “патреоди” и любители на конспирацията ще бъде посочена информация, че роми/цигани/манг*** са изнасилили/убили/изяли православно българско момиче/дете и това ще е достатъчно за тълпа озверели примати (предварително подходящо злоупотребили с алкохол и опиати) да нахлуе в най-близката махала с роми и да направи там погром. След тази първоначална искра, конфликтът ще бъде запален, както няколко пъти беше на ръба да се случи при други конфликти между българи и цигани. Сценарият е отработен и има желащи да греят ръцете си на този огън. За съжаление т.нар. служби действат по-скоро в угода на Москва и силно нехаят за сигурността на собствената си държава.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in Некои съображения and tagged , , , , . Bookmark the permalink.