Как подкрепих НДСВ

Парадоксално, но факт – днес в парка Заимов подкрепих подписка на НДСВ, макар че принципно не мога да ги понасям – цялата лакейска сбирщина от царедворци, които нахълтаха в политиката през 2001 под сянката на Царя-Слънце, който пък се “метна У политиката като вдовец на хорото” цитирам Любен Дилов-син.

Днешната подписка обаче повдига за мен два смислени въпроса – за правото на детски надбавки на хората, чийто доход надхвърля определен месечен минимум, а не само за социално слаби, както и за семейното подоходно облагане – две изключително важни неща за подпомагане на семействата в България.

После едно циганче ме настигна, за да ми поиска киселото мляко, което беше съзряло в количката на Мина – дори ми го посочи, като му казах, че нямам :). Наложи се да му обясня, че киселото мляко не е за него – но явно надбавките на майка му не са стигнали до него. Всъщност аз съм против изплащането на надбавки като цяло, за всички, независимо от доходите. Вместо надбавки може да се приспадат по 2% от дължимия данък за всяко дете – по-смислено е за работещите, а и липсата на кеш ще охлади ентусиазма на многодетни-малолетни-безработни-неграмотни майки. Или пък може и да не го охлади, все тая.

 

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов, както и магистратура по Национална сигурност и отбрана от Военна Академия Георги Стойков Раковски. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in Некои съображения and tagged , , , . Bookmark the permalink.