Марковска се наГугуши

След поредния фарс, наречен процедура по избор на нов член на Конституционния съд, това е очевидния извод. Случаят “Марковска” се “наГугуши” на N-та степен, а премиерът се “накокържа”. Предложената от лидера на (о’Бозе почившото) СДС Емил Кабаиванов пловдивска прокурорка Галя Гугушева се оказа овързана в сложни роднинско-фирмени отношения със сина си (каква изненада), адвокат Стефан Гугушев и майка си Тотка Ахчийска. Между тях имало размяна на около 100-200 хиляди евро, оформени с различни правни трикове, от които най-оригинален (и съмнителен) е компания, регистрирана в САЩ, собственост на офшорки от Сейшелските острови, чийто представител чрез кипърски нотариус е…. Стефан Гугушев.

Цялата тази олелия нямаше да направи впечатление на никого, ако прокурора от Апелативна прокуратура Галя Гугушева не беше получила номинация за конституционен съдия. Това, че като прокурор е била в тези фактически взаимоотношения и обвързаности и чрез фирмата на сина и (адв. Стефан Гугушев), са постъпвали по сметки на семейството и едни неясни седемцифрени суми – това е начин, по който работят много прокурори и съдии в България. Не е ясно защо Гугушеви са счели, че с подобна номонация не се осветяват прекалено, или може би са били подведени, че всичко е уредено и след случая “Марковска” няма да има повече проверки, или те ще са проформа.

За нас остава въпроса колко още Марковски и Гугушеви дремят като заровени лимонки във прокуратурите и съдилищата в цялата страна, и чакат своя час за преминаване “в разпореждане” на по-висши инстанции и началници – като отплата за нещо в миналото си. Вероятно много.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов, както и магистратура по Национална сигурност и отбрана от Военна Академия Георги Стойков Раковски. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in Некои съображения and tagged , , , , . Bookmark the permalink.