Спасение от Анадола

Според този текст, новото мото на Турция в преговорите с ЕС е “Дръж се Европа, Турция идва да те спаси”, което показва до каква степен са изперкали аркадашите край Босфора. Не е ясно как ще спасяват Европа – дали както при Виена преди триста години, както са спасили хората в Батак през 1976г. или както са спасили арменците през 1915г.? Или пък както са спасили Кипър от част от територията му през 1974г.? Въпроса е, дали Европа има нужда от спасители, или те ще дойдат неканени по стар анадолско-азиатски обичай.

Сега остава и Русия да се сети, че чичо Сталин е “освободил” половин Европа от самата нея, и да се засили пак да въведе най-хуманния строй от Азия в Европа. Всъщност извода е, че кретенията няма граници, или ако цитираме Айнщайн – интелектът е константа, а само населението се увеличава. В Турция явно се е увеличило твърде много.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in Некои съображения and tagged , , , . Bookmark the permalink.