Дилма Русефф от Русия

Винаги съм смятал Русия за нещо като уголемена FYROM – огромно его и самочувствие на първа световна нация, което всъщност е неподкрепено от никакви факти. При руснаците единственото, което все още крепи статута им на световна сила са (ръждясващите) им ядрени арсенали. Нищо друго. Дори опитите им да шантажират с Газпром за по-скоро жалки.

Тази статия е поредното доказателство за “македонизацията” или БЮРМ-изацията на Москва – Дилма Русев била от Русия, заради фамилията си, открил руски журналист. Той вероятно е образован почти като комичните съветски академици, които твърдят, че Кирил и Методи били руснаци, просто защото нямало как такава велика страна като Русия да не е създала кирилицата, или че Москва е “Третия Рим” (след Рим и Константинопол) и е пряк наследник на Римската империя и цивилизация, просто…защото така са решили мужиците. Би било смешно, ако не беше жалко и тъжно. Преди време един руснак от Красноярск (или някъде там в Сибир), ми развиваше теорията, че всъщност Германия била руска, а германците били руско племе, защотото Прусия всъщност значело – поРусия, т.е. към Русия. Онемях, после му се изсмях най-искрено и го посъветвах да намали злоупотребите с денатуриран спирт. Това бих препоръчал и на съветските (пардон, руските) журналисти и историци.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов, както и магистратура по Национална сигурност и отбрана от Военна Академия Георги Стойков Раковски. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in Некои съображения and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.