Най-глупавият референдум ever

Както съм споменавал и друг път, България очевидно е осъдена да бъде на дъното в човешкото си развитие във всякакви класации – за щастие, за БВП на глава от населението в ЕС и т.н. Причините за това са много, но грешно формулираните цели винаги водят до погрешни резултати.

Пример за подобна грешна цел е националното допитване, а.к.а. референдум за или против АЕЦ Белене. В нечий милиционерски мозък се роди умната идея да бъде сменен въпросът със ЗА или ПРОТИВ атомната енергия по принцип, с прозрачната идея да се строи 7-ми блок в АЕЦ Козлодуй вместо АЕЦ Белене при положителен вот. Това просто няма как да се случи, въпреки всички измами, които са способни да направят от ГЕРБ – БСП ще продължи да настоява, че ДА е ДА за Белене. Затова най-добрият и еднозначен отговор е НЕ, тогава може да се наложи и закриване на досегашните мощности в Козлодуй и да приключи ерата на атомна енергетика в България – твърде е хубаво за да е истина, но все пак това е единственията добър ход. За съжаление, този референдум е грешно формулиран и вероятно незаконен още при обявяването си, главно заради подмяната на въпроса, така че неучастие в него, което да го провали, също е добра опция.

Не на последно място – считам, че всички, които гласуват ЗА атомна енергетика, трябва да бъдат задълежени със закон да осигурят по 50 хиляди евро за строежа на АЕЦ, както и да бъдат изпратени да живеят поне по 6 месеца в Чернобил – за да осъзнаят какво са си избрали.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов, както и магистратура по Национална сигурност и отбрана от Военна Академия Георги Стойков Раковски. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in Некои съображения and tagged , , , . Bookmark the permalink.