Политически театър 2.0

След като си гарантира медиен интерес чрез неуспешния “атентат” в НДК днес, лидерът на ДПС разпространи предварително подготвената си реч, в която, очаквано обяви оттеглянето си от поста председател. Медиите полудяха до степен пряко да излъчват всичко около НДК, организират дискусионни студия и всичко около Доган се излъчва приоритетно. Това се случва след като трите официозни канала проспаха новината и излъчваха хора, филми и глупави предавания цял час след атентата. След като отстъпи от поста формален лидер в полза на Лютви Местан, Доган ще може да се заеме с това, което винаги е можел да прави най-добре – да капитализира контактите и влиянието си посредством договори за консултиране на хидропроекти. Този атентат е толкова верен, колкото и Ахмед Доган е хидролог.

В речта си (прочетена от Филиз Хюсменова), Доган твърди нещо друго – процесът срещу имамите в Пазарджик бил като процесът срещу него преди 27 години, когато той е бил “борец срещу тоталитаризма”. Доган удобно пропуска факта, че битието му преди 1989г. е тясно свързано с ролята му на доносник на ДС, както и удобно пропуска факта, че циганите-талибани в Пазарджик се финансират от Саудитска Арабия не заради правата и свободите им, а за да пропагандират и налагат Шариата в България.

Можем да направим и паралел – турчин прави атентат срещу турчин, от което новият председател на ДПС (турчин), вади извода за застрашен етнически мир и демонизация на турската партия от страна на българите и българската държава, която явно е виновна за липсата на права и свободи и в последното помашко село. По подобен начин атентата на един друг турчин срещу папата преди повече от 30 години хвърли петно върху тогавашната НРБ, което вече три десетилетия неизказано тежи върху България. Тогавашната НРБ много точно е възпроизведена в днешната ДПС – до последния си тоталитарен детайл. И днешния “атентат” е сигнал за началото на разлагането на този изправен труп, маскиран като политическа партия.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов, както и магистратура по Национална сигурност и отбрана от Военна Академия Георги Стойков Раковски. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in Некои съображения and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.