Маските падат

Остап Бендер крачи към властта

Един по един т.нар. лидери на протестите се демаскират пред хората, които се опитват да представляват. Вчера в парламента (не)организирана група от атакисти се е опитвала да формулира граждански искания, при положение, че лидерът и партията им са част от това Народно събрание. Под (не)добре прикритата маскировка на “гражданска квота” в парламента тези хора се опитват да влязат там през задния вход, без избори. Тези хора са – Ангел Славчев – неокомунист, активен участник в движения от типа “Русофили” и яростен привърженик на …. АЕЦ Белене. Другият тип е Янко Петров, за който анархизмът е добро нещо. И двамата правят впечатление на хора (визуално и като се вслуша човек в приказките им) с неособено висок интелект и образование, но за сметка на това с големи претенции за участие във властта – пролетарии. Този филм сме го гледали през 1944-45г. И в момента зад тези хора (някои дори не го съзнават, което говори зле за тях) стоят маргинални политически партии като БСП и Атака, а ДПС се готви пак с контролираните си гласове да вкара колкото се може повече депутати – при ниска избирателна активност ще им се получи. Президентът пък потвърди нещо, което е видно за всички – всяка потенциална кандидатура за премиер се “разстрелва” медийно, и по този начин много хора се отказват от участие. Това снижава нивото на избора, което отново работи в полза на комунистите – тяхната добре смазана машина е готова да изплува като съветска подводница и да поеме властта – в полза на Москва.

В този ред на мисли, прав е агентът на ДС Божидар ДаневПолитическия елит е сбирщина от страхливци. Аз бих добавил, че въобще липсва политически елит. Има банда престъпници, един от които вчера обвини и медиите, че уронвали институциите и демокрацията.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов, както и магистратура по Национална сигурност и отбрана от Военна Академия Георги Стойков Раковски. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in ПЕЧАТни грешки and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.