Електрификация + интернет = uberкомунизъм

Иван Бедров е написал отличен текст по въпроса за големите обещания. И аз смятам, че всички дружно се плъзнаха по левичарската плоскост, като бившият вече премиер Б.М.Б. подкрепи приказките си и с действия в раздаването на бюджетни пари в последните седмици. Дори Кристалина Георгиева, “голямото” откритие на ГЕРБ след провала Румяна Желева, включи на народняшка струна и призова за увеличение на заемите в името на по-високи пенсии и доходи.

Подобни приказки и действия, само месеци след като Б.М.Б. убедено твърдеше, че няма да раздава пари предизборно за да не подкопае фискалния резерв и да не фалира държавата, са доста тревожни. Едва ли някой е взимал насериозно приказките на Борисов за финансова стабилност, както и сегашните му приказки в посока повече доходи за хората – той говори каквото му хрумне в момента, понякога и без за мисли предварително за това. Всички се уплашиха от реториката на Сидеров за нацонализации, АЕЦ Белене, пенсии и заплати на поразия и държавна (гарантирана) работа за всички. Осъзнаха, че извън купения цигански вот и турския вот, който гарантирано отива в ДПС, има още 10-15% слабообразован и нискоинтелегентен електорат, който е много възможно да реши изборите. Атака се цели в тези хора, чиято памет не е по-дълга от половин година назад, а най-голямата им мечта е да видят хладилника си пълен – Сидеров им обещава всичко и липсата на интелект им пречи да видят лъжата в това. Досега голяма част от този електорат беше контингент на БСП, която обаче твърде се разкрачи между пролетарските и олигархичните си интереси и сега логично наблюдава как по-кресливи и по-леви партии и крадат от електората вляво. Атака е разковничето на тези избори – ако успеят да привлекат 10% от избирателите, това неминуемо ще втвърди ДПС, които ще разиграят етническата карта по стар сценарий. Ако спечелилите над 20% партии се поддадат на шантажа на Сидеров и дори го поканят в бъдещо правителство само и само да няма поредни нови избори преди края на 2013-та, провалът ще е по-голям дори от този през 1996г. Може да станем и първата държава от ЕС с опит за преврат, финансиран от мафията, която междувременно е овладяла ДАНС.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов, както и магистратура по Национална сигурност и отбрана от Военна Академия Георги Стойков Раковски. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in ПЕЧАТни грешки and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.