Наглост.софия.бг

Може да се направи такъв поддомейн и сайт към сайта на Столичната община, който и бездруго за нищо не става в сегашния си вид – или поне не става да информира гражданите на София бързо и точно.

Днес кметицата Фандъкова, тази………….., е изригнала с поредното си малоумно искане – този път към служебния земеделски министър. София да ползва пари от Програмата за Развитие на Селските Райони, е поискала тя. На пръв поглед абсурдното предложение има своя логика все пак – в София броят на гражданите от селски тип и произход отдавна е над 50%, много от тях загнездили се устойчиво в Лозенец и ЦентърО и паркиращи лъскави трошляци в градинки. 1:0 за Фандъкова. Цели квартали на София нямат нормална канализация и улици, 2:0 за Фандъкова. София отглежда един вид фауна, отпадъчен продукт на урбанизацията – бездомни кучета-човекоядци, междинно звено от еволюцията на дворен вълкодав в домашен любимец, ерго – 3:0 за Фандъкова. Централните софийски гробища са срам за всеки град, 4:0 за Фандъкова. Решението за боклука, измислено от пресветлия банкянски ум (балиране, возене, гниене под открито небе) също работи в полза на тезата – София, едно гоуемо село.

Ако обаче София може да усвоява пари по “селски” проекти, тогава община Бойница (най-бедната в ЕС) има право да се конкурира със софиенци (пусти опустели) за изграждане на интегрирана транспортна инфраструктура (метро-трамвай-тролеи-електробуси), интегриран воден цикъл и обновяване на местната Топлофикация. О, в Бойница няма Топлофикация? Има обаче много хора, които биха се справили с изграждането и не по-зле от Вальо Топлото и Р.Овч.

Община Трън би желала да усвои по програмите Деградация на човешките ресурси, Административна немощ и Транспортни измами пари за изграждане магистрала Трън-Лесковац-Прищина-Земун, както и за рехабилитация на местно селскостопанско летище и превръщането му в транспортен хъб от ранга на Дубай.

Налудно ли звучи? А тъпотията на Фандъчката не е ли обикновен опит за кражба на едни пари, които очевидно НЕ СА ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА СТОЛИЦА?

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in Некои съображения and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.