Още колко моста над Дунав?

Днес президентът Плевнелиев е заявил, че на България са нужни още два моста над Дунав – втори при Русе и при Силистра. Аз няма да се съглася с него – нужни са поне още 4 моста – при Силистра, Свищов, Белене и Никопол. А може да се помисли и за мостове при Оряхово и при Лом. Сегашния мост при Русе може да се дублира или разширява само ако Русе се свърже с магистрала с Букурещ, както и с магистрален път до Разград – Шумен и после Варна. Скоростен път до Велико Търново също би увеличило трафика по моста.

За ТИР-овете може да се помисли дали да не се товарят на жп-платформи и така да преминават България. От сега чакащите 200 тира при Свищов и Русе, поне 2/3 са турски транзитни. Би могло да е изгодно за тях и за БДЖ.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Работил съм като репортер във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in Некои съображения and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.