Премиер на РъБъ

Ето откъс от новата книга на Иво Инджев, който ме втрещи. Винаги съм смятал Б.М.Б. за пълен наивник и дилетант във външната политика, но това минава всичко:

“За да ни впечатли с влиянието и политическата си ловкост, Борисов разкри гордо как е попречил в софийския парламент да бъде гласувана резолюция, осъждаща Турция за арменския геноцид, за което е получил “бонус” от… турските специални служби. Сподели ни без притеснение, че те му се отблагодарили, като му дали информация за трафиканти на наркотици, които той хитро изчакал да минат границата и едва тогава да бъдат заловени на българска територия по негов сигнал, за да… натрие носа на политическия си противник, премиера Сергей Станишев – един вид да види той как дори и като кмет Борисов продължава да е номер едно в борбата с престъпността и само формално отсъства от върха на професионалната пирамида в МВР.”

Ако борбата с наркотрафика минава през признаването или не на арменския геноцид, то явно тази битка сме я загубили отдавна, или по-точно – не сме я почвали никога. В лицето на МВР борбата с престъпността е подхвърлени трохи информация от “партньорски” служби, срещу политически кални поръчки. Едва ли Борисов съзнава каква мерзост е направил – никога няма да го поканят в Ереван, където да види мемориала и музея на тези 1.5 млн. жертви на турския “негеноцид”. Това е поредното свидетелство за малоумно поведение на държавник, след като Георги Първанов през 2002г. отказва да поднесе цветя на мемориала във Вуковар, “за да не дразнел сърбите”, цитирам Велизар Енчев.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов, както и магистратура по Национална сигурност и отбрана от Военна Академия Георги Стойков Раковски. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in Некои съображения and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.