Купувайте контрабанда – полезно е!

Когато гледам последната реклама на тема контрабанда, платена явно с парите на Пеевски, става ясно и друго – Агенция Митници и Министерство на Финансите са съучастници в това деяние. Типичен пример за институции в “пленена държава”, играещи по свирката на местен монопол в угода на корпоративен интерес. Купуването на цигари, освен вредно за здравето, е двойно по-вредно, когато е от Булгартабак – компания, плътно овладяна от ДПС. Купуването на тютюн от тях им помага да консолидират и обличат политическата си власт със финансов ресурс, с който де факто разрушават държавността в България. В купуването на контрабандни стоки поне парите достигат до повече на брой хора, които просто са пропуснали да платят на държавата изискуемия рекет. Не е ясно дали те или ДПС са по-големите престъпници и причинители на щети.

В този ред на мисли – дали не е време и Лукойл да стартира кампания против ниските цени на горивата, които “ограбват” хазната? При руската рафинерия въпросът с контрабандата явно вече не тревожи АМ и МФ, или просто не са се сетили да ги вкарат в рекламната си кампания.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов, както и магистратура по Национална сигурност и отбрана от Военна Академия Георги Стойков Раковски. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in Некои съображения and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.