Къде да ви изпратим фактурата?

Нова форма на измама ме споходи вчера. След периодично повтарящите се финансови брокери, които ми предлагат да умножат парите ми за секунди, ако се включа през тях в световната валутна и борсова търговия, вчера ми звънна друг бодър тип.

Търся директора или управителя, изстреля заучено той. Намерихте го, връщам дрибъла в неговото поле. Тук започва историята как индексирали данните за фирмата ми и дали те били актуални, за да останат в тяхната база данни. Казвам, че вероятно са актуални. Адреса дали е същият, за да ви пратим фактура, идва решаващия финт. Опитва се да го прокара като дреболия, нещо за което сме говорили и сега е просто детайл от “услугата”. Фактура защо, контрирам аз. За нашите услуги по индексиране и пазене на данните ви. Google го е направил преди вас, изтрийте ги, ако искате, казвам аз. С това разговора приключва без да му дам възможност да ме убеждава колко много изпускам, ако не съм индексиран в много-посещаваната-му-бизнес-директория. Това подочувам е редовна измама – явно разни хора се опитват да ви продават въздух, като се надяват плащане от 30-50-100 лева да мине между капките в големи фирми, или пък в някои фирми да се стреснат от изпратената им фактура и да я платят без много въпроси. Е, предупредени сте.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Работил съм като репортер във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in Некои съображения and tagged , , , . Bookmark the permalink.