Време е Тило Сарацин да замени Меркел

Помните ли кой беше Тило Сарацин? Германски политик, социалдемократ, член на УС на Бундесбанк, който през 2010г. издаде книгата “Германия се самоубива” и вследствие на това беше подложен на охулване от политкоректното немско общество, още носещо стигмата на нацизма. Сарацин беше принуден да напусне поста си в Бундесбанк след силен политически натиск от всички нива, начело с канцлера Ангела Меркел. Причина за това беше изразеното и аргументирано от него мнение, че с политиката си за прием на имигранти, които не се интегрират в немското общество, култура и език Германия нанася непоправими щети на бъдещето си и не решава дългосрочно нито един от икономическите си проблеми, които стоят пред нея – на първо място нуждата от работна ръка.

Днес, повече от пет години след това, виждаме, че Германия върви точно по пътя, предсказан от Саразин, като повратна точка беше изявлението на канцлера Меркел от лятото на тази година, което де факто окуражи всички имигранти да отидат в Германия. Резултатът от това беше засилен брой на нападения и поведение, което е в разрез с имиджа на хора търсещи убежище. Кулминацията е организираното нападение на централния площад в Кьолн навръх Нова Година, когато тълпа от около 1000 души е нападнала празнуващи там хора – главно жени, и ги е подложила на сексуални посегателства и ограбване. Остава отворен въпроса как немската полиция е допуснала подобна тълпа да вилнее там, но снимките и показанията на пострадалите говорят за хора с африкански и арабски вид. В този момент немската полиция и политици, направиха някои от най-безумните си изявления – предупредиха нападателите да не се свързват с бежанците, защото това не било доказано и още(!!!) нямало задържани, както и жените да възприемат поведение, което съответства на новите реалности, препоръча кмета на Кьолн Хенриете Рекер. Подобни шокиращо неадекватни изявления от страна на хора, които стоят на публични позиции демонстрират безотговорност пред лицето на обществен гняв, който скоро може да изстреля крайно-десните партии до позиции, които да накарат заспалите политкорективи да се сепнат в дрямката си. Тогава дежурните обвинения към германците, че са събудили духовете от миналото само ще налеят масло в огъня, както се случва с нападките срещу Орбан, които консолидират унгарците около позицията и реториката му.

Междувременно, в София при пореден бой между имигранти и трафиканти трима афганци са били наръгани с нож. Може да се отбележи, че в България случка като тази в Кьолн, съчетана с безсилието и бездействието на полицията вероятно ще доведе до мащабно повторение на линча срещу имотите на цар Киро през 2011г.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов, както и магистратура по Национална сигурност и отбрана от Военна Академия Георги Стойков Раковски. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in Некои съображения and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.