След вълците идват и чакалите

Групата мотористи, титулуващи се “Нощни вълци”, дойде в България, сътвори провокациите и хибридните си послания и си замина. В случая обаче по-интересни са местни фашистки организации като БНО Шипка и други подобни, титулуващи се “патриотични” и пълни с маргинализирани типове, търсещи спасение от самотния алкохолизъм във вербално и физическо насилие срещу по-слаби от тях. Отвреме-навреме попадам на профилите им във Фейсбук, които ме разсмиват с идиотията си, особено възванията на фамозния “подп. Валтер Калашников, позивна Кабул”.

Това щеше да е смешно, ако не видяхме колко лесно могат да се активират отвън едни глупави чичаци с камуфлажи и да налетят да бият беззащитни хора. По същия начин през 1941г. едни маргинали, съставени от градски и селски отрепки, формирали шумкарски чети и ремсови бойни групи с цел тероризъм и бандитизъм. Потърсете в интернет имена като Раденко Видински, Славчо Трънски, Лев Главинчев, Георги Боков, Иван Буруджиев, Виолета Якова, Владо Тричков, Цола Драгойчева, Антон Югов, Тодор Живков и който друг комунистически деец се сетите и ще видите, че по времето на Царство България те са били това, което са сегашните “патреоти” – лузъри, загубеняци и маргинали с криминални наклонности. Включването им в шумкарски чети и бойни групи им дава възможност да извършват убийства на невъоръжени хора в гръб, нападения на мандри и най-големият им героизъм – нападение и убийство на ранени немски войници в санаториума при Жабокрек, нещо с което Сергей Станишев се гордее все още.

Веднага след 9 септември 1944г. под сянката на окупационната съветска армия, шумкарите слизат от горите и овладяват властта. Следват дни и нощи на пълен произвол и безнаказани убийства. Всеки шумкар с поне малко власт и оръжие се е считал за длъжен да мъсти и безчинства срещу когото намери за нужно. В сградата на Дирекция на милицията на Лъвов мост са докарвани с камиони хора, които са били пребивани до смърт в подземията, а после извозвани с камиони и заравяни в общи гробове. Цялото това беззаконие добива такива размери, че с нарочна заповед на министъра на вътрешните работи (доскорошен шумкар) Антон Югов се нарежда да се спрат безразборните убийства и да се остави тази работа на т.нар. Народен съд, който ще придаде на изтреблението леко “по-законова форма”. В едно от последните си интервюта, което не можах да намеря като линк, Мирчо Спасов е попитан за тези убийства и той с ехидна усмивка заяви – “еми такива беха времената”. Аз лично знам за човек по прякор Бункера, родом от селата около Земен, който през есента на 44-та година е извършвал екзекуции на свещеници от Рилския манастир. Знам го, защото този същия се е хвалил за деянията си пред дядо ми, преди да полудее. Всяко село и град имат подобни истории на жестокост и кръвопролития, извършени от българи срещу българи по заповед или с мълчаливото одобрение на Москва.

Сега си представете какво би било, ако отрепките от БНО Шипка вземат властта, с помощта на руски-рокери-зелени-човечета или каквато външна сила се сетите. Същите камуфлирани и подпийнали чичаци, които ритаха паднали хора, ще имат и оръжие и власт да го използват. Ако се чудите как е изглеждало това от друга гледна точка – потърсете в интернет информация за капетан Драган Василкович, Желко Ражнятович – Аркан, Френки Симатович, Ратко Младич, Милорад Улемек – Легия, и вижте деянията им в Хърватска, Босна и Косово. Работници от автомивки (като фамозния донбаски опълченец Моторола), охранители на паркинги и пенсионирани фатмаци ще се разпореждат с живота, имуществото ви и с близките ви.

Мутри, като биячите от Околовръстното (единия от които доказано е бил при сепаратистите в Донбас) и други подобни криминални елементи, за които Путин е просто гранде капо ди капи, с радост ще се включат във всевъзможни кланета и престъпления – моделът се видя в бивша Югославия и в Украйна.

И най-голямата “изненада” – в редовете на МВР и ДАНС има достатъчно симпатизанти на русофилието, Путин, нощните вълци и т.н., за да сме сигурни, че много е вероятно да откажат да изпълняват дълга си да защитават България и просто да преминат на руска служба – точно както еничарите от украинския Беркут го направиха.

В тази ситуация, и липсата на визия и лидерство в т.нар. управляващи, явно се налагат мерки, които всеки сам да вземе за защитата на себе си близките си. Преди да са дошли “освободителите” на Дунав.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in Некои съображения and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.