За покупката на земя в България

Въпросът с покупката на земя от граждани на ЕС би трябвало да е решен поне от десет години – ако България е приела правилата на съюза, когато е станала негов член през 2007г. Има много начини, по които могат да се защитят правата на българските земеделци от спекулации с обработваемата земя от страна на спекуланти, както и да се защитят от спекуланти при изкупуването на продукцията им на безценица – държавата обаче не прави това. Явно БСП и останалите про-кремълски организации изпълняват задачата си да бойкотират членството на България в ЕС като част от плана за “Балканска пролет”, който да гарантира на Кремъл ефективен контрол върху икономическите активи на България с цел да влияе върху бъдещата и политика и геополитическа ориентация и да минира бъдещето на страната като член на ЕС и НАТО. За тези намерения на руснаците съществуват достатъчно доказтелства – целта е изкупуване на имоти, създаване на руски анклави от типа на СОК Камчия и руските квартали в Поморие, които на практика да са извън ефективния контрол на българската държава. През Камчия например лесно могат да се инфилтрират терористи в България, подобни на “зелените човечета” в Крим и Източна Украйна, които мистериозно се появяват и в Одеса малко преди събитията от май 2014г. там.

Целта на подобно изкупуване е прозрачна – нищо друго не създава права така, както притежаването на недвижим имот – тогава собственика вече не е натрапник и окупатор, той честно е купил имота си и може да претендира дори за гражданство. Това е валидно, когато имаме работа с почтани хора, които са готови да спазват правилата и законите в България. Има основания да се счита, че покупките от руски граждани и фирми на имоти и земя в България имат организиран и криминален характер, представляват заплаха за националната сигурност и следва да бъдат стопирани, а осъществените сделки – развалени. Подобно следва и да е отношението към “инвеститори” и купувачи от арабски петролни монархии и Китай, които направиха така, че цените на имоти в Лондон и Париж да се покачат с над пет пъти в последните 15 години и те на практика да станат недостъпни за обикновените лондончани и парижани. България следва да има и внимателно отношение към турските “инвеститори” – има индикации, че режима на Ердоган възприема руски подход към страните, които счита за своя сфера на влияние – България безспорно е от тях. Уникалния шанс в момента е, че и двете държави – Турция и Русия се намират в изолация заради диктаторите си, т.е. всички остри мерки на България спрямо техните аспирации ще срещнат подкрепата и разбирането на останалите съюзници в НАТО и ЕС. Момента за ревизия на всякакви съмнителни сделки на руснаци и турци в България, особено такива, които им дават право на гражданство, е много удобен и това трябва да се използва. Докато не е твърде късно.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов, както и магистратура по Национална сигурност и отбрана от Военна Академия Георги Стойков Раковски. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in Некои съображения and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.