Спасението на евреите

Наглостта на руската “дипломация” отново удари в лицето българите и в това няма нищо чудно. Чудна е реакцията на България на различни нива – институционално, медийно и гражданско.

На ниво институции МВнР се оплете в признания-обяснения-напомняния и увъртания, вместо ясно и в две изречения да заяви на ведомството на Лавров, че:

  • армията на СССР се счита за окупаторска, а не освободителна, не само в България, а в цяла Европа.
  • Режимът на Сталин по-нищо не се отличава от този на Хитлер и доказателствата за това изобилстват от 1939-41г. НКВД лови и предава на Гестапо немски комунисти и евреи, за да затвърди дружбата между Германия на Хитлер и СССР на Сталин и да подобри расовата чистота (потвърдено документално).

Президентът смотолеви нещо за провокации, а най-смисления коментар беше на Румяна Бъчварова във Фейсбук – ако Русия иска да изтрие всички добри отношения, да продължава все така.

На медийно ниво реакциите бяха по-адекватни, особено коментара на Иван Бедров в Дойче веле, както и няколко текста в Дневник. Рашистките сайтове засега се ослушват и явно чакат опорни точки от Москва, които да обяснят новата мантра за “съветската армия, освободителка на евреите”.

На гражданско ниво коментарите във Фейсбук и Туитър са съкрушителни за репутацията на фашисткия режим в Кремъл, ако може да се смята, че бандата на Путин има някаква останала репутация, освен тази на убийци и окупатори. Само крайни дегенерати остават да вярват безрезервно на кремълската пропаганда, и в този смисъл тя върши работа – разсейва всички съмнения за това, че става въпрос за една дивашка азиатска сатрапия.

В последната година изявленията на Толстой (ще си купим България), на Дугин (който е против Путин е идиот) и Захарова (ние спасихме евреите) дават ясна представа за степента на деградация и оскотяване, до която е стигнало т.нар. руско общество. Връх на нахалството беше изявлението на самия Путин за кирилицата, която според една по-ранна руска теория била измислена от Ленин, а според последните данни на Кремъл била от …. македонските земи. Държава, в която някакъв лунатик слага надпис на магазините си “вход за педерасти забранен”, а цяла една област-република се управлява по законите на Шериата с мълчаливото одобрение на главния диктатор – тази държава не може да се счита за цивилизована и нормална.

Въпросът тук е и за обтекаемата позиция на т.нар. Организация “Шалом”, която не пропуска да вмени на българското общество някаква имагинерна вина за неспасените евреи от Беломорието и Македония. Всички исторически аргументи и факти се разбиват пред наивния и глупав въпрос – ама защо не спасихте и ония там евреи? Със същия успех могат да държат България отговорна и за смъртта на евреите от Австрия, Унгария, и самата Германия – а защо не и за всичките 6 милиона евреи? България е безусловно виновна, че не ги е спасила, според горната малоумна теория. Никой не обвинява Румъния и Унгария за съдбата на техните евреи – те минават под общия знаменател убити от Хитлер. В този ред на мисли, ако и българските евреи бяха заминали по етапен ред след тези от Беломорието и Македония, никаква съветска армия (която в това време изпраща подводници срещу български кораби в Черно море, превозващи евреи към Палестина) нямаше да ги спаси. България щеше да е една от 30-те страни в Европа, които не са спасили евреите и никой нямаше да има никакви претенции.

Цялата история с евреите през ВСВ дава аргументи на палячовците от БЮРМ да наричат българите фашисти и да търсят оправдание и аргументи за комунистическите си залитания и извинение за Стокхолмския синдром по отношение на чудовището Югославия и неговия наследник Сърбия. Едно от условията към Заев и Скопие следва да е демонтаж и затваряна на всички паметници и музеи, славещи комунизма, титовизма и т.нар. “македонска антифашистка борба” – това са анти-български измислици, с които Македония няма място в Европа. Подобна позиция следва да се покаже и на Белград, доколкото сега сърбите са в позиция да молят и търсят подкрепа за ЕС, което не трябва да идва даром – Сърбия трябва да признае изцяло българския характер на Македония и да се извини за престъпленията си през 20 век срещу българите.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов, както и магистратура по Национална сигурност и отбрана от Военна Академия Георги Стойков Раковски. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in Некои съображения and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.