Съветска наглост, или защо Гундяев лъже?

Посещението на лицето Кирил Гундяев, известен и като Московски патриарх, приключи подобаващо за човек с подобна биография – скандално. Вече от Москва, ченгетата от Кремълския синод използват едно западно технологично изобретение – Youtube, за да разпространят видео, с което освен лъжи и манипулации, е показателно унизителното им отношение към техния домакин – българския президент.

Парадоксално, но ченгетата с калимявки и зле прикрити чекистки маниери не разбират, че унижавайки Радев, всъщност унижават своята пионка в очите на все по-намаляващите му поддръжници. Визита на руски патриарх или президент през 2018г. в България е нежелана, нелогична и ненужна според повечето българи, които не виждат в Русия никакъв освободител и знаят, че Руско-турската война от 1878г. е просто поредната война между две азиатски империи за територии и влияние.

Визитата на Кирил Гундяев и театралното му поведение пред камери е режисиран подход, в който Кремъл иска да каже ясно, това, което Аксаков е казал малко след 1878г. – “България не трябва да има нищо свое, всяко тържество на България е смърт за Русия”. Гледайки Гундяев, лесно си представяме и граф Игнатиев – наречен от българите Лъжко паша, чиято роля за обесването на Левски вече не подлежи на съмнение. Кремълския режим внушава на българите чувство за малоценност, маскирано като благодарност. Кремълския режим отрича всякакво участие на други народи в Освобождението на България, защото всички чужди народи в тази империя са били обект на чудовищна русификация. Същестуването на отделни полска и украинска нации днес московските фашисти възприемат като обида, и точно това беше и посланието на т.нар. “патриарх”. Забравя се, че Румъния участва във войната от 1877-78г. като отделна страна и макар под руско командване, румънската армия си е отделна армия. За Гундяев се говори и пише в определени среди, запознати с църковните въпроси, че е заплашил Вселенския патриарх Вартоломей с убийство през 2015г., ако Вселенската патриаршия признае автокефална Украинска Православна Църква. Като се има предвид биографията му в КГБ и склонността на тази организация към “остри мероприятия”, тази заплаха не е била безпочвена.

Добрата новина е, че изпод калимявката с антенките на Гундяев ясно личи истинското лице на т.нар. “Руска патриаршия” и Кремълския режим – вместо благодарност към България, откъдето са получили писменост и религия, московските антихристи идват в Европа със заплахи и обиди. Нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов, както и магистратура по Национална сигурност и отбрана от Военна Академия Георги Стойков Раковски. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in Некои съображения and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.