В навечерието на новата вълна

Това, което се очакваше да стане – стана. Броят новозаразени вече устойчиво е над 100 дневно и по всичко личи, че ще расте. Вярно е, че и броят на тестваните расте устойчиво и вероятно до края на годината ще стигне над 10 000 дневно. Тук важният въпрос е – доколко болниците са успели да се нагодят и подготвят за новата реалност, в която освен всички други заболявания, ще се налага да се справят и със заразени и болни от COVID-19. Доколкото познавам административния капацитет на медицинските учреждения – шансът е малък.

Затова, остава необходимостта ние сами да се погрижим за себе си и да не разчитаме на власти, чиято единствена цел е политическото им оцеляване, а интелектът им е силно ограничен – примерите за това са много, и предстои да видим и още повече.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов, както и магистратура по Национална сигурност и отбрана от Военна Академия Георги Стойков Раковски. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in Некои съображения. Bookmark the permalink.