Пореден удар за Boeing

Не зная колко души са видели кадрите с горящия в полет двигател на Boeing 777, след който авиационните власти и компанията призоваха за спиране на полетите с тези самолети до уточняване на причината за инцидента, но случаят беше зловеща реминисценция на двете катастрофи със 737 МАХ от 2018г. За щастие – този път без човешки жертви. Легендарният производител претърпя втори удар по реномето си, след като най-успешния далечно-магистрален самолет – 777, може да бъде принудително приземен със всички последици от това – отказани поръчки и върнати самолети. Компанията още не се е възстановила от удара, който ѝ нанесоха двете катастрофи на най-продавания модел – последната версия на 737 МАХ, след което стотици машини останаха на земята, което доведе до милиарди долари загуба.

Всичко това идва и в тежък момент, когато пандемията от COVID-19 нанесе тежък удар върху цялата туристическа индустрия и полетите на авиокомпаниите са спаднали с близо 80% в сравнение с 2019г. За мен лично няма съмнение, че Boeing ще оцелее, дори и ако трябва да получи милиарди субсидии от американското правителство, но засега компанията изглежда в тежък нокдаун.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in Некои съображения and tagged , , , , . Bookmark the permalink.