Борба с информационната война – опорки за премиери

Европа и България се намират в разгара на необявена мащабна война. Тя е в своята активна фаза по целия свят, и засега само в Украйна усещат и конвенционалното и проявление под формата на руски бомби и ракети по жилищни райони.

Целта на информационната война е психологическа – овладяване на сърцата и умовете на обикновените хора. Целта на Кремълския режим е да се позиционира като нормална държава в съзнанието на европейците, принудена от обстоятелствата да “денацифицира” Украйна. Москва харчи гигантски пари, за да променя исторически факти, датиращо още от Кирил и Методий и християнизирането на Киевска Рус. Кремъл няма угризения в присвояването на историческа роля за събития в които няма никакво участие – това е и самопровъзгласяването на Москва за Трети Рим. В момента тече и масова подмяна на ролята и целите на Руската империя в руско-турските войни, като се правят опити те да се показват като “освободителни”, а не завоевателни, каквито по своята същност са. Русия още носи стигмата от поражението си във ПСВ и Брест-Литовския мирен договор и всичките и усилия оттогава насам са опити да преразгледа и отмени това свое поражение. Влизането ѝ във ВСВ като съюзник на Хитлер също е подобен опит за ревизионизъм и окупиране на съседни страни – Полша, Прибалтика, Финландия. Затова и Москва яростно отрича очевидни факти като съвместния парад на Червената армия с нацистите в окупирания Брест през 1939г., Катинското клане и други подобни събития. Руската пропаганда се опитва да изтрие от съзнанието на хората ролята на Русия и СССР като световен злодей.

България не трябва да допуска руска пропаганда да се лее безнаказано от медиите, дори и под форма на “друга гледна точка”. Токсичните руски опорки са насочени директно срещу устоите на българската държава и това трябва да се прекрати. Всякакви псевдо-журналисти като Явор Дачков, Мартин Карбовски, Петър Волгин, водещите в един куп телевизии не са нищо по-различно от платени агенти на вражеска информация и това трябва ясно да се каже. Отровеното от рашистка дезинформация народо-население трябва да бъде внимателно детоксикирано и върнато в нормални релси – България не желае да подкрепя руски агресии, България иска да живее мирно и свободно в Европа. Това трябва да се повтаря непрекъснато.

На хората трябва да се обясни, че в 21 век продължават да съществуват диктатори и сатрапи и отричането на очевидни факти не помага за борбата с агресията. Когато всички приемат, че войната е факт, ще имаме и средства за борба с нападателите. Това включва заглушаване на вражеската пропаганда и утвърждаване на собствения наратив за това което се случва – а това е, че Русия е агресор с ядрено оръжие, управлявана от престъпен режим, който трябва да бъде спрян

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов, както и магистратура по Национална сигурност и отбрана от Военна Академия Георги Стойков Раковски. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in Некои съображения and tagged , , , , . Bookmark the permalink.