Какво очаквам от едно ново правителство?

Вече е ясно, че с голяма вероятност отиваме на поредни избори и моите надежди, свързани с това са:

  • Да се формира мнозинство без БСП и русофилски организации. Това мнозинство да излъчи правителство с ясен про-европейски и про-натовски профил. Това през 2022г. значи ясен анти-руски профил.
  • Да прекрати концесиите на Радев в сектор Сигурност – МО и МВР. Крайно време е Тодор Тагарев да стане военен министър, а МВР да попадне в ръцете на кадърен човек без трудов стаж преди 2000г. и с ясен профил. Закриване на ДАНС и преосноваване на реална служба за контраразузнаване по модела на немската Служба за защита на конституцията.
  • Във външната политика – да обяви за персона нон-грата Митрофанова и да намали състава на руското посолство до списъчния състав на българското в Москва. Реални действия за блокиране на руската пропаганда и изземване на руски активи в България като част от координирано действие в ЕС.
  • Важно е да не се вдига ветото срещу Македония прибързано и под натиск – това ще налее вода в мелницата на МВРО и Израждане, а последното от което имаме нужда, е влизане на Каракачанов в НС и засилване на рублофилския и антиевропейски лагер на Копейкин. Прибързани действия в посока Македония ще доведат точно до това.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in Некои съображения and tagged , , , , . Bookmark the permalink.