Следващи избори през март?

Като наблюдавам комичната безпомощност на всички попаднали в 48-мото НС партии, обратно пропорционална на претенциите им за представителност, имам чувството, че следващите избори за 49-то НС чукат на вратата – вероятно през март. Март месец ми се вижда като най-ранната възможна дата, след като примерно до Коледа ще има консултации и опити за договорки – пРезидентът даде сигнал, че не бърза, а и за него е добре неговото лично правителство да е на власт колкото се може повече време. Около Коледа ще стане ясно, че редовен кабинет не може да има и ще започне да тече и срокът за насрочване на нови избори, като логично е Радев да ги разтегне повече във времето, доколкото вече ще носи щетите от дългата зима. Ако НС не му гласува бюджет по желание (с включена бърза покупка на Грипен), той ще положи всички усилия да дискредитира всички партии вътре, начело с издигналата го БСП и “изневерилите” му ПП. Особено злостно ще е отношението към ДБ, които в прав текст ‘резидента нарича “войнолюбци”, които му пречат да прокарва про-кремълската линия.

Интересно ще е дали коалцията Вежди Рашидов ГЕРБ+БСП+ДПС+БВъзход ще успее да върне хартиената бюлетина, което ще ерозира допълнително вярата на избирателите в честни избори, ще циментира феодални и мафиотски структури като ГЕРБ и ДПС във законодателната и оттам в изпълнителната и съдебната власт. Това ще подкопае парламентарната демокрация и ще накара Радев и неговата “пРезидентска република” да изглеждат почти нормални. Така на изборите през 2027г. можем да видим един Борисов, който вече да е готов да консумира ролята си на “Баща на нацията”, а не само бащица. По светлия пример на Ердоган и Путин, но във вариант Орбан.

Каквото и да стане, аз на този етап не виждам позитивни знаци – ДБ твърдо стои под 10% и едва ли има сила, която да ги накара да се съвземат, ПП много вероятно е да последва съдбата на НДСВ и ИТН и да изчезне от политическия небосклон. Не виждам истинска дясна и непопулистка партия, която да поеме бъдещето на страната в ръцете си с едно отговорно и проевропейско и пронатовско управление със силен акцент на националните интереси. Просто няма такава.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов, както и магистратура по Национална сигурност и отбрана от Военна Академия Георги Стойков Раковски. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in Некои съображения and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.