Страшни смешки, смешни страшки

Македонскиот “Утрински весник” изби рибата с това откритие:

Во Конго отриен нов вид маjмун” – не знаем дали този маймун има връзка с античкиот идентитет, но се надявам да научим скоро. Не зная дали “отриен” е просто печатна грешка или начин да се каже “открит”. С македонскиот язик правописните грешки си стават правило.  От Утрински весник имат и още един “проблем” – България можело да оценява напредъка на Сърбия и Македония към ЕС. Каквито учениците, такъв и учителя. Скопие ще има трамвай през 2013г, казва още весТникот. Там явно миражът на трамвая е като дългогодишната софийска метро-мечта. Не зная дали глаголът “стаса” означава нещо като “втаса”, но коментарите отдолу казват повече от самата статия. Както и в много български медии.

Явно мутренските времена се завръщат, щом заведенията ще плащат отново на разни силоваци, маскирани като футболни босове, става ясно от Дневник. И щом говорим за рекет, лесно стигаме до Русия. Трудовата преса информира за последното развитие на кремълските планове във връзка с иска за 1 млрд. евро, повдигнат от Росатом заради спрения АЕЦ Белене. Руснаците са тръгнали с голямата торба за рекет и са решили да приберат активи на НЕК. Доста нагли искания, в традиционен руски стил.

Тази простотия за залепения с тиксо правителствен самолет набира скорост по медиите. Нивото пада доста.

Осъденият за убийство на крадец Йордан Опиц е подал молба за помилване до президента Плевнелиев. Този казус за мен е ясен – крадците и грабежлиите не трябва да могат да разчитат, че закона ги пази, докато “работят”. Животът на един крадец струва точно толкова, колкото е задигнал, и ако това са две гуми от мазе, толкова по-зле за крадеца. Човек трябва да може да защити собствеността си.

Това дело пък има много общо според мен с атентата в Сарафово, както и с надигащите се ислямисти в Европа. Подобни хора произвеждат терористи и камикадзета, поддържат спящи клетки и други подобни, надявам се да ги тикнат в затвора задълго, а и най-добре е да бъдат пратени да преподават салафизъм в Афганистан.

 

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов, както и магистратура по Национална сигурност и отбрана от Военна Академия Георги Стойков Раковски. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in ПЕЧАТни грешки and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.