Защо ни трябват 240 депутата?

ЗАЩО? След като и 120 вършат същата работа, а подозирам, че 60 ще са още по-добри. С какво спечели парламентаризма от днешните словесни двубои, сред които ще откроим този между Делян Пеевски и Цветан Цветанов? Размяната на реплики между тях ми напомни следното – ако се бориш със свиня, накрая ще сте окаляни и двамата, но свинята ще е доволна. Не знам кое от двете гудета е по-доволно – Делян или Цветан.

Волен Сидеров окончателно свали маската си и лъсна за пореден път долното му скотско двуличие – той отлично съзнава ролята си на изнудвач №1 в държавата към сегашния момент и за нищо на света не иска да я изпусне – поне докато не получи друго разпореждане от Москва.

Аз все още недоумявам как е възможно с процедурни врътки да се опорочи една от най-важните процедури в държавата – избора на правителство. Ако са избрани 240 депутати, то какво значи “кворум” от 121 регистрирани? Подмяна на вота на избирателя и нищо друго. Кворумът трябва да е винаги броят на избраните депутати, които да са длъжни да ходят на работа. Ако не ходят – може да бъдат уволнявани от избирателите. Сега се получава така, че правителство, избрано с парламентарно малцинство, ще има претенции да управлява държавата поне 4 години – и не може да се свали законно! Ами тогава има напълно приемливи незаконни методи – преврат и т.н. Особено когато това “правителство” от доказани дебили започва с три много належащи мерки – рестарт на АЕЦ Белене, отмяна на забраната за пушене и раздаване пари на калпак.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов, както и магистратура по Национална сигурност и отбрана от Военна Академия Георги Стойков Раковски. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in Некои съображения and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.