Няма безкръвни революции

Това е изводът, който се налага след 35 дни на протести срещу едно управление, което като цяло е привикнало да е срещу хората и техните искания. Още от времената на БКП и Тодор Живков, сегашните управляващи са изпълнявали преди всичко желанията на Москва, после са се грижели за собствените си интереси и някъде на последно място е бил мотивът “да чуем народа”.

Точно поради тази причина считам, че т.нар. “мирен преход” и другите мантри на прехода са всъщност спасителния пояс за комунистите, които след две катастрофи в последния четвърт век (Голямата екскурзия и смяна на имената на турците, икономическия колапс през 1989, и кризата от 1996-97) успяха да се измъкнат на практика безнаказано и днес отново показват, че не са научили нито един от уроците на демократичното развитие. Генерал Аугусто Пиночет е показал нагледно какво трябва да е отношението към комунистите и за съжаление, нито едно събитие по-късно не го е опровергало. Може да е варварско и нецивилизовано, но ако през 1997г. тогавашното правителство на Виденов се беше озовало целокупно на уличните лампи, днес наследникът му Станишев не би бил толкова нагъл. За хората, които считат подобен сценарий за нецивилизован ще посоча, че комунистите многократно са проливали кръв за да се докопат до властта и са готови да пролеят още повече, за да я задържат. Всяко цивилизовано и хуманно отношение към подобни хора е загуба на време. Ако комунистите (маскирани като социалисти) успеят да се задържат още няколкот месеца до Коледа на власт, то резултатът ще е видим през 2014г. – много е вероятно да изгонят посланици на страни от ЕС и ЕС да блокира членството на България, почти сигурно ще има режим на тока (първите признаци са налице) и е много вероятно да бутнат валутния борд, за да може “да дават пари на народа”. Пари, които нямат и не са техни, но те ще раздават. На народа и предимно на себе си.

Ако сега правителството на Орешарски падне, много е вероятно просто да се снишат, за да вземат реванш по-късно. Всеки ден в повече го доказва. Беше ясно и на 5-тия, и на 15-тия, и на 25-тия ден, ще бъде ясно и на 45-тия, 65-тия и 105-тия ден. С цялата си наглост, с парите от нашите данъци ще плащат на полицаите, които ги охраняват, за извънредния труд. Единствения изход е да не се плащат данъци, както и да повторим основния извод – няма безкръвни революции. Нежните революции са измама, която позволява на престъпниците да избегнат възмездието.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов, както и магистратура по Национална сигурност и отбрана от Военна Академия Георги Стойков Раковски. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in Некои съображения and tagged , , , , . Bookmark the permalink.