Защо Доган иска ДАНС?

Този въпрос не спира да ме тормози. Защо Доган? Защото т.нар. цирк с предаването на властта на аватара Местан е точно това – цирк. Местан неколкократно е повтарял, че иска да вкара турци и мюсюлмани в службите за сигурност. Няма съмнение, че това лесно щеше да стане, ако Делян Пеевски беше останал повече от седмица председател на ДАНС. Въпросът е защо и вчера, при избора на Писанчев, Местан отново повтори мантрата за етно-религиозните малцинства.

Първо, това за пореден показва, че ДПС е партия, която използва етническите и религиозни малцинства за политически цели, т.е. ДПС е противоконституционна етническа и религиозна партия. Точка. Второ – няма никакъв проблем за това турци, арменци, евреи, цигани и т.н. да служат достойно в службите за сигурност, МВР и армията. Някои от тях и в момента са там, заедно с колегите си българи. Няма проблем в службите да има мюсюлмани, християни, будисти, адвентисти, кришнари, анималисти и атеисти, ако религиозните им възгледи не са пречка за службата им. В списъка на загиналите в Балканските войни има имена на евреи и мюсюлмани, сражавали се и загинали достойно за обединението на България и освобождението на българите в земите на Османската империя.

Желанието на ДПС обаче е различно – то е за това, да има квоти на турци и мюсюлмани (ДПС никога не е защитила други малцинства в България – например арменци и евреи) и България да се превърне в Ливан. ДПС иска квоти, в които да набутва нискограмотния си и оскотял електорат, защото държавната служба е порция, която следва да се раздава на послушните. ДПС иска да трансформира влиянието си в политиката и икономиката, в медиите и в престъпния свят (Пеевски и Цветан Василев са връзката между ДПС и мафията) в институционална и държавна власт. Тогава този октопод ще бъде още по-близо до това, към което се стреми – освен лични кражби и безконтролно грабене (което и сега правят безнаказано), те ще са в състояние да определят и външно-политическия курс на страна, която е член на НАТО и ЕС. Тогава ще могат да се превърнат в големи играчи, а не румелийски спахии-башибозуци. Ако превърнат България във балкански Ливан или втори Кипър, това ще позволи на Доган да завърши делото си от 1992г., когато предава на турското посолство досиета на хора външното разузнаване на България. Защото ДПС работи за това – връщането на Турция в Европа (не влизането и в ЕС), чрез овладяване на Балканите.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов, както и магистратура по Национална сигурност и отбрана от Военна Академия Георги Стойков Раковски. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in Некои съображения and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.