Ден на децата

На днешната дата традиционно се празнува денят на децата, моята Мина също има празник. Въпросът за нас е – ние какъв повод за празник даваме на децата? За съжаление – никакъв.

Ако се върнем към отминалите точно преди седмица избори, може да отбележим, че влязохме в най-черната тиня и дъно, откакто България е демокрация и със сигурност откакто сме членове на ЕС и НАТО. Ето и примери:

– противостоянието между ЕС и Русия по повод Южен Поток достигна върха си – Европейската Комисия заяви намерението си да спре проекта, а шефът на Газпром Алексей Милер заяви, че ЕС не може да нарежда на ГазПром. Прави впечатление, липсата на реакция от страна на правителството, което излъчва слаби сигнали, в очакване на директива и опорни точки от Кремъл. България не е държава, а територия, където се разпореждат руски мафиотски групировки, като Газпром, Лубянската престъпна групировка и кооператива “Озеро”, а опитите на Брюксел да предотврати това се натъкват на явна съпротива от комунистическата партия в България, която временно се е разделила на три крила – фашистко, турско-етническо и социалистическо-популистко.

– през миналия месец прокуратурата и ДАНС се опитаха да стартират преврат срещу президента, явно подтиквани от Николай Бареков, лице на престъпната групировка Пеевски-Василев. Това мина почти незабелязано, но дава тревожен сигнал, че събития като 9-ти юни 1923г. не са невъзможни в България и през 21 век. За съжаление, властта на президента върху армията е недостатъчна и той не би могъл да парира неконституционни опити за свалянето му от власт. Нежеланието на правителството, подкрепяно от фашизоидната групировка Атака, да подаде оставка показва, че тяхното присъствие във властта е водено единствено от самоцелното им желание за кражби и слугуване на чужди интереси.

– България явно изпада в изолация в ЕС и НАТО като слабо звено във санкциите срещу Русия и е въпрос на време тази изоляция да бъде потвърдена официално и необратимо. Тогава изходът на про-руската върхушка ще е “те не ни искат, да отидем при Путин” и България явно може да стане единствената страна, която е напуснала ЕС в полза на Евразийския съюз, воден от Москва.

Тези сигнали са обезпокоителни, и ако на днешния ден на децата се струват на някой детински и наивни, нека си помисли дали събитията в Украйна са му се стрували вероятни преди само една година. Ако руският агент Сергей Станишев бъде прокаран за български еврокомисар, то това ще е първата крачка към тази катастрофа. За него (и цялата му партия) пътят е само към политическото гробище и по никакъв начин не трябва да се допуска назначаването му в Брюксел.

About Петър Гаврилов

Привет, казвам се Петър Гаврилов, роден в София през 1975г. Засега - неженен, неосъждан, с едно дете. Завършил съм семестриално ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" през 2000г., не знам дали има смисъл да се дипломирам въобще. Имам и бакалавърски степени по Маркетинг и Икономика на туризма от Стопанска Академия - Свищов, както и магистратура по Национална сигурност и отбрана от Военна Академия Георги Стойков Раковски. Работил съм като репортер и редактор във в-к Капитал от 2000-2008г., за което време още се чудя дали е било полезно или пропиляно от гледна точка на опит и пропуснати възможности. Бил съм редактор и главен редактор в един куп други онлайн "медии" и проекти, което ми дава поглед върху целия процес, довел България до 111-то място по медийна свобода в света. Перфектни страни в които бих живял - Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Бразилия, Мексико - всички са отлични за летене. В Европа като най-добри за живеене ми се струват Хърватска, Португалия и Испания - пак заради възможностите за летене.
This entry was posted in Некои съображения and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.